Főoldal \ Szolgáltatásaink \ Távhő leválás
Üdvözöljük
Pics

A távhő szolgáltatástól független, önálló hőszolgáltatási rendszer kialakításának lehetősége jogilag szabályozott, átlátható törvényi és jogszabályi keretbe foglalva definiálja a szabad szolgáltató választás módját. Felmerülhet a kérdés, hogy az utóbbi időkben miért dönt egyre több társasház a távhő szolgáltatásról történő leválásról. Az indokok között leggyakrabban az igénybevett szolgáltatások magas költségei, és a komfortosabb szolgáltatás igénye hangzik el. A SCHNEIDER Energy™ 2005-óta választ le távhőszolgáltatásról társasházakat a legnagyobb megelégedés mellett, így ebben a piaci szegmensben is országos elismertséget vívott ki magának. Tapasztalatunk és szaktudásunk a garancia, hiszen jelentős mért és dokumentált adatokkal bíró nyilvános referenciákkal rendelkezünk, és ezek eredményei az előzetes gazdaságossági számításainkat igazolják.

A Távhő leválás jogilag szabályozott, de nem egyszerű, ezért fontos, hogy a teljes folyamatot ezen a területen megfelelő felkészültséggel és tapasztalattal rendelkező cégre bízza. Cégünk az ajánlatadási folyamat részeként, egy műszaki, pénzügyi és gazdaságossági elemzéssel igazolja, hogy az adott helyen, milyen műszaki megoldással lehet gazdaságos az új fűtési megoldás. Ezt követően Önöknek csak dönteni kell, hiszen a beruházáshoz szükséges finanszírozást és támogatásokat projekt keretében biztosítjuk Önöknek. A szokásos banki finanszírozástól eltérő, elsődlegesen a Cégünk által biztosított garanciákkal működő projektről van szó. Beruházásainknál fontos, hogy az eddig megszokott szolgáltatás színvonala jelentősen javuljon, a lakóközösség gazdálkodása és megtakarításai ne kerüljenek veszélybe.

Mit kell tudni a finanszírozásról? Állami kamattámogatott forint hitel, melynek jellemzője hogy tőketörlesztés futamidő végén egy összegben történik, ezért a futamidő alatt csak a kamattámogatással csökkentett kamatot kell a bank felé törleszteni. Nincs jelzálogteher. Ez a hitelkonstrukció lehetővé teszi, hogy a Cégünk által szerződésben garantált energia és költség megtakarításból származó összegeket lakástakarékpénztári betétben helyezzük el annak érdekében, hogy az itt összegyűlt állami támogatással növelt tőkéből a futamidő végén a hitel tőkerészét kiegyenlítsük. Cégünk a megtérülési időszak alatt az üzemeltetést, és ezen belül a lakók felé az elszámolásokat - üzemeltetési szerződés keretén belül - pénzügyi garanciavállalás mellet biztosítja, valamint e szerződés keretein belül az általunk beépített berendezésre a futamidő alatt teljes körű garanciát vállal.

Példa: ha egy 52 m2-es lakás éves fűtési költsége (2009. augusztusi árszinten) 168.000,- Ft, akkor az ehhez szükséges beruházás törlesztése 96.000,- Ft/év, 5 éven keresztül. Mit tartalmaz a 168.000,- Ft Az új fűtési rendszer üzemeltetési és garanciális költségeit (a gáz árát, a gázóra alapdíját, a kazánház elektromos fogyasztását, 3 m3 melegvíz hődíját, a rendszer üzemeltetési díját). Mit tartalmaz a 96.000,- Ft A korábban említett hitel kamatának törlesztését, és a tőke gyűjtését. Számoljunk együtt, a teljes fűtési költsége havonta (télen-nyáron) 14.000 Ft, a finanszírozás költsége havonta 8.000,- Ft, azaz összesen 22.000 Ft havi kiadással az új önálló, korszerű, környezetbarát és energiatakarékos fűtési rendszer rendelkezésre áll. A fenti számokból látható, hogy a korszerűsítés megvalósulásával a fűtés és a használati melegvíz készítés költsége lényegesen csökken, hiszen a futamidő végén a finanszírozást nem kell tovább fizetni, és a fenti példa alapján (2009. augusztusi árszinten) a fűtési és használati melegvíz készítés összköltsége 14.000,- Ft lesz. Jelen példánkban bruttó összegekkel kalkuláltunk. Természetesen a ház által választott korszerűsítés műszaki taralmától függően a beruházás összege, és a finanszírozás összege a példában rögzítettől eltérhet.

Referenciáink
1181 Budapest, Üllői út 377. Társasház
1181 Budapest, Margó Tivadar út 14-16. Társasház

» További referenciák

Kiemelt médiamegjelenéseink
További szolgáltatásaink
Szolg

Fűtés korszerűsítés

Az önálló fűtési rendszer átalakítása, a gondos tervezés és engedélyeztetés után azonnal elkezdhető. A SCHNEIDER Energy™ a régi fűtőberendezésekhez képest a legkorszerűbb, és legszigorúbb környezetvédelmi normáknak megfelelő, energiatakarékos fűtési, és igény esetén melegvíz ellátó rendszert alakít ki.

» Bővebben

Szolg

Napenergia hasznosítás

A nap energiája egész évben ingyen áll rendelkezésünkre. A nap környezetbarát energiaforrás, energiája napkollektorok segítségével ideálisan alkalmazható használati melegvíz előállításhoz.

» Bővebben

Szolg

Új fűtési rendszer kiépítése

A mai kor követelményeinek megfelelő, új beruházás keretében történő fűtés és melegvíz szolgáltatás kialakítása akkor kerülhet megvalósításra, ha már a tervezés időszakában erről a beruházó megkezdi az egyeztetést.

» Bővebben