Főoldal \ Szolgáltatásaink \ Fűtés korszerűsítés
Üdvözöljük
Pics

Az önálló fűtési rendszer átalakítása, a gondos tervezés és engedélyeztetés után azonnal elkezdhető. A SCHNEIDER Energy™ a régi fűtőberendezésekhez képest a legkorszerűbb, és legszigorúbb környezetvédelmi normáknak megfelelő, energiatakarékos fűtési, és igény esetén melegvíz ellátó rendszert alakít ki. Cégünk az ajánlatadási folyamat részeként egy műszaki, pénzügyi és gazdaságossági elemzéssel igazolja, hogy az adott helyen milyen műszaki megoldással lehet gazdaságos az új fűtési rendszer. Ezt követően Önöknek csak dönteni kell, hiszen a beruházáshoz szükséges finanszírozást projekt keretében biztosítjuk Önöknek. A szokásos banki finanszírozástól eltérő, elsődlegesen a Cégünk által biztosított garanciákkal működő projektről van szó. Beruházásainknál fontos, hogy az eddig megszokott szolgáltatás színvonala jelentősen javuljon, a lakóközösség gazdálkodása és megtakarításai ne kerüljenek veszélybe.

Ha fűtési és melegvíz készítés költségeit csökkenteni kívánja, a legfontosabb szempont az, hogy a lehető legkisebb költséggel, a lehető legtöbb megtakarítást érjük el. Ezen szempont figyelembevétele mellett a korszerűsítés általunk javasolt lépései a következők:

1. lépés az elavult kazánok cseréje, a ma elérhető legkorszerűbb kondenzációs technológiájú kazánokra. Az átalakítás lényege, hogy a lakásokon belül semmi változás nem történik, nincs hőszigetelés és nincs nyílászáró csere, mindössze az energiát pazarló régi kazán és kiegészítői (vezérlés, szivattyúk, kémény, stb.) kerül lecserélésre. Az egy lakásra jutó beruházási költség ebben az estben a legalacsonyabb, ezáltal a megtérülési idő is így a legrövidebb. A legtöbb energiát a lehető legkevesebb költséggel így lehet megtakarítani, mert a meglévő hagyományos gázfűtéshez képest a kondenzációs technológia minimum 20-30%-kal kevesebb energiafelhasználással biztosítja a megfelelő komfortot.

2. lépés az épületen belül a radiátorok szabályozhatóságának és mérhetőségének kialakítása. Az egy illetve kétcsöves rendszereknél eltérő műszaki megoldások vannak, melyre a honlapunk "Műszaki megoldásaink / Fűtési rendszer szabályozás, mérhetőség menüpontjában" külön kitérünk. Felhívjuk a figyelmüket, hogy a szabályozás és mérhetőség kialakításából származó megtakarítás, Cégünk több éves üzemeltetési tapasztalatai alapján átlagosan 12-19 % közötti, de lakásonként eltérő mértékű. Fontos tudni, hogy az itt feltüntetett %-os mértékű megtakarítások természetesen nem adódnak össze, hanem amennyiben az első ütemet megvalósítottuk, és pl. 75%-ra csökkent a gázfogyasztásunk, akkor a szabályozás és mérhetőség kialakításával, amennyiben 15%-kal csökken a fogyasztás, az természetesen a 75%-kal csökkent fogyasztás mértékét csökkenti.

3. lépés a nyílászáró csere. Törekedni kell, a lehető legkorszerűbb nyílászárók beépítésére. Fontos hogy ezek a nyílászárók légtömören lezárják a lakásokat, ezért a szükséges szellőzés biztosításáról pl. higroszabályozású résszellőzők beépítésével gondoskodni kell. A nyílászáró cserével az esetek többségében több fűtési energiát takarítanak meg mint az elméletileg számított érték, mert azok a régi és új nyílászáró közötti hővezetési különbségek alapján kerülnek kiszámításra. Nem veszik figyelembe, hogy a meglévő régi nyílászárók, esetenként a karbantartás elmaradása miatt a lakásban a jelentős filtrációs (légmozgás, huzat) veszteséget okozhatnak. Tapasztalati értékekből állíthatjuk, hogy a nyílászáró cserével további 10-23% fűtési energia felhasználás csökkenés érhető el, a nyílászárók műszaki specifikációjától függően.

4. lépés a hőszigetelés. Fontos, hogy ne csak a homlokzat szigetelésére koncentráljunk, hanem a pince és tetőfödém szigetelésére is. Ebből következik, hogy ez a megtakarítási forma az egyik legköltségesebb módszer lehet, hiszen a tető pótlólagos hőszigetelése a vízszigetelésének teljes újraépítésével együtt jár. A tapasztalati értékekből származó megtakarítás hőszigetelésre kb. 18-25 %.

A fent leírtakból az következik, hogy a nyílászáró csere, homlokzat és födémszigetelés együttes bekerülési költsége, és az abból várható megtakarítás aránya kedvezőtlenebb mint a gépészeti átalakításoké. Ugyanakkor belátható, hogy a nyílászáró csere és a hőszigetelés kizárólag a fűtési energia felhasználást, a gépészeti rekonstrukció azonban a fűtési költséget és a melegvíz készítésének költségét együttesen csökkenti.

Referenciáink
9600 Sárvár, Petőfi út 33. Társasház
8300 Tapolca, Egry József út 3. Társasház

» További referenciák

Kiemelt médiamegjelenéseink
További szolgáltatásaink
Szolg

Távhő leválás

A távhő szolgáltatástól független, önálló hőszolgáltatási rendszer kialakításának lehetősége jogilag szabályozott, átlátható törvényi és jogszabályi keretbe foglalva definiálja a szabad szolgáltató választás módját.

» Bővebben

Szolg

Napenergia hasznosítás

A nap energiája egész évben ingyen áll rendelkezésünkre. A nap környezetbarát energiaforrás, energiája napkollektorok segítségével ideálisan alkalmazható használati melegvíz előállításhoz.

» Bővebben

Szolg

Új fűtési rendszer kiépítése

A mai kor követelményeinek megfelelő, új beruházás keretében történő fűtés és melegvíz szolgáltatás kialakítása akkor kerülhet megvalósításra, ha már a tervezés időszakában erről a beruházó megkezdi az egyeztetést.

» Bővebben