Főoldal \ Szolgáltatásaink \ Napenergia hasznosítás
Üdvözöljük
Pics

A nap energiája egész évben ingyen áll rendelkezésünkre. A nap környezetbarát energiaforrás, energiája napkollektorok segítségével ideálisan alkalmazható használati melegvíz előállításhoz. A korszerű hőtermelő berendezésekhez könnyen illeszthető, működése biztonságos. Teljes mértékben automatizálható, alacsony fenntartási és üzemeltetési költségek jellemzik. Magyarországon a legtöbb megvalósított társasházi napkollektoros melegvíz ellátó rendszer kiépítésével a SCHNEIDER Energy™ piacvezető szerepet játszik. Természetesen a napkollekorokat nem az elavult fűtési megoldásokhoz telepítjük, hanem az általunk javasolt kondenzációs technológiával együtt. A két megoldás együttes alkalmazása a fűtés és a melegvíz készítéséhez, a szükséges energia akár 50%-nál nagyobb mértékű megtakarítását is lehetővé teszi.

A napkollektoros rendszereket is gazdaságossági elemzéssel, üzemeltetéssel, és megtakarítási garancia biztosításával együtt kalkuláljuk, és telepítjük. Ebből következik, hogy a napenergia hasznosítás nem elérhetetlen luxus, hiszen a kedvező banki finanszírozás, és az energia megtakarításból származó megtakarítás együttesen rövid megtérülési időt biztosít Önöknek.

Példa: egy 60 lakásos társasház éves melegvíz felhasználása 2880 m3, melynek előállítási költsége gázból, cirkulációs veszteséggel együtt 3.916.800,- Ft (2009. augusztusi árszinten). Napkollektoros melegvíz termelés esetén a gázból kiváltható éves mennyiség 60 %, azaz azonos gázárral számolva, a melegvíz új felfűtési költsége 1.566.720,- Ft. Ha azt feltételezzük, hogy a megfelelően méretezett napkollektoros rendszer beruházási költsége 20 millió Ft, és 8 éves finanszírozási idővel számolunk, akkor a gázból származó megtakarítás jelenértéken 18.800.640,- Ft. A pluszként fizetendő finanszírozás 8 év alatt kb. 14.000.000,- Ft, mely 1 lakásra levetítve havonta 2.430,- Ft, azaz a megtakarítás, plusz a havonta fizetendő 2.430,- Ft együttesen fedezi a beruházás törlesztését 8 év alatt. Ha ezen futamidő alatt a gáz ára pl. a 3. évben a duplájára emelkedik, akkor gyakorlatilag a teljes költség megtakarítás fedezi a napkollektoros beruházás kiadásait. Ezzel a példával csupán arra kívántuk felhívni a figyelmüket, hogy hibás az a gondolkodás, amely az ilyen jellegű beruházások megtérülési számításait jelenértéken mutatja ki, és ez által alacsony megtérülési mutatókat eredményez.

A fenti érvelésből kitűnik, hogy a napkollektoros melegvíz termelés energia árváltozást kivédő hatása jelentős, hiszen abban a társasházban, ahol már most is napenergia állítja elő a melegvíz egy részét, ott az áremelkedés hatása csak a 40%-ra terjed ki. Természetesen példánk csak durva megközelítés, hiszen számos más körülményt is figyelembe kell venni. A nap által megtermelt energia hasznosításához csekély mértékű elektromos energia felhasználása szükséges, valamint az üzemeltetési időszak alatt üzemeltetési költséggel is számolni kell (pl.: biztosítás vihar és jégkárokra).

Referenciáink
9600 Sárvár, Batthyány út 41-45. Társasház
4080 Hajdúnánás, Ady Endre körút 11. Társasház

» További referenciák

Kiemelt médiamegjelenéseink
További szolgáltatásaink
Szolg

Távhő leválás

A távhő szolgáltatástól független, önálló hőszolgáltatási rendszer kialakításának lehetősége jogilag szabályozott, átlátható törvényi és jogszabályi keretbe foglalva definiálja a szabad szolgáltató választás módját.

» Bővebben

Szolg

Fűtés korszerűsítés

Az önálló fűtési rendszer átalakítása, a gondos tervezés és engedélyeztetés után azonnal elkezdhető. A SCHNEIDER Energy™ a régi fűtőberendezésekhez képest a legkorszerűbb, és legszigorúbb környezetvédelmi normáknak megfelelő, energiatakarékos fűtési, és igény esetén melegvíz ellátó rendszert alakít ki.

» Bővebben

Szolg

Új fűtési rendszer kiépítése

A mai kor követelményeinek megfelelő, új beruházás keretében történő fűtés és melegvíz szolgáltatás kialakítása akkor kerülhet megvalósításra, ha már a tervezés időszakában erről a beruházó megkezdi az egyeztetést.

» Bővebben